Home made pepernoten

image2-2image1-2image3-2

Pepernoten tijd!! Het is weer die tijd in het jaar dat als je in de winkel loopt het vol ligt met verschillende soorten pepernoten. Persoonlijk vind ik zelfgemaakte pepernoten het lekkerste en vorig jaar heb ik eindelijk een goed recept gevonden en ik wil dat graag met jullie delen. Met de hoop dat jullie het net zo lekker vinden als ik!

Dit heb je ervoor nodig:

 • 250 gr speltmeel
 • 125 gr kokos suiker
 • 100 gr kokosolie
 • 6 el melk
 • 5 tl speculaaskruiden
 • Snuf zout

Zo maak je het: 

Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng het speltmeel met de kokos suiker, speculaaskruiden en het beetje zout. Pak de koude kokos olie erbij en doe het in een pannetje en verwarm het voor tot het gesmolten is voeg het samen met de melk bij de droge ingrediënten. Goed kneden tot een mooi mengsel. Leg een stuk bakpapier over de bakplaat heen en maak kleine ronde balletjes en verdeel ze over de bakplaat. Bak de pepernoten af in ongeveer 25 minuutjes af. Even laten afkoelen en dan kan je genieten van je eigen gemaakte pepernoten! ❤

*Pepernoten time ( a real dutch tradition )!! It’s that time of the year again that the stores are full with different kinds of pepernoten. In person I prefer home made pepernoten and last year I found the perfect recipe and I love to share that with you guys. With the hope that you like it as much as I do!

This is what you need:

 • 250 gr spelt flour
 • 125 gr coconut sugar
 • 75 gr coconut oil
 • 6 el milk
 • 5 tl speculaas herbs
 • little bit of salt

This is how you make it: 

Heat the oven on 175 degrees. Mix the spelt flour with the coconut sugar, speculaas herbs and the salt. Take the cold coconut oil and heat it up till it’s a liquid and take the milk and mix it together with the dry ingredients.  Mix it till it’s a smooth dough. Put a piece of baking paper on the baking tray, make small round balls and divide them over the baking tray. Bake the pepernoten in about 25 minutes. Let it cool down and then you can enjoy your own home made pepernoten! ❤

Instagram: https://www.instagram.com/nickyzijlaard/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s